Fasolea, hrana creierului uman

sursa foto: mg.studentie.roSe spune că fasolea este cunoscută de de mii de ani de către popoarele care trăiau în America de sud şi America Centrală.

Este parte componentă a leguminoaselor, iar cele mai uzitate soiuri de fasole sunt: fasolea albă, fasolea neagră, fasolea roşie.

Substanţe nutritive

Substanţe nutritive diferă de la fasolea uscată la cea verde. Cea din urmă este bogată în vitaminele C, A, K, Mg şi mangan. În schimb, cea uscată are un aport considerabil de antioxidanţi. Aceştia sunt important în prevenirea bolilor cardiac şi a cancerului.

Unul dintre secretele fasolei uscate este acela că, aceasta cu cât este mai închisă la culoare cu atât are o cantitate mai mare de antioxidanţi.

Este bogată în protein, fibre şi amidon, iar o singură când de 250 de ml asigură necesitatea zilnică de fibră şi proteine.

În urma unor studii făcute în Statele Unite ale Americii, s-a descoperit că fasolea neagră conţine antocianozide, un antioxidant natural, puternic care are capacitatea de a îmbunătăţi circulaţia sângelui de la nivelul capului şi  îmbunătăţeste a funcţiile creierului uman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>