Florile de soc – elixir de sanatate

Florile de soc, gustoase si apreciate, mai ales in timpul verii, au foarte multe proprietati terapeutice. Substantele continute de acestea sunt extrem de benefice pentru sanatate si pot fi folosite in tratarea diverselor afectiuni, precum alergiile sau tulburarile respiratorii.

Este unul din cele mai folosite leacuri in medicina traditionala romaneasca si poate fi amestecat cu diverse alte plante naturiste pentru crearea unor  adevarate “elixire” de sanatate.

2_original  Florile de soc contribuie la eliminarea apei din organism, la dizolvarea  stratului adipos si la stimularea digestiei. Sunt indicate in curele de slabire,  sucul sau ceaiul acestora putand fi combinat cu lamaie.

Este recomandat pentru uz intern, dar si pentru uz extern, sub forma de bai sau cataplasme  indicate pentru tratarea abceselor, arsurilor, contuziitor si furunculozelor. Sub forma de bai  fierbinti se folosesc contra reumatismului. Pentru articulatii dureroase, arsuri sau pentru o  cicatrizare mai rapida se recomanda aplicarea cataplasmelor din flori de soc.

Intern, florile se soc ajuta la combaterea gripei, racelii, bronsitei, tusei, mai ales in cazul copiilor. Este recomandat si pentru constipatie, fiind un bun laxativ, pentru digestie dificila si pentru prevenirea infectiilor renale si urinare, dar si pentru diverse tulburari hormonale.

Florile de soc au si intrebuintari culinare, sucul sau ceaiul obtinut din ele fiind deosebit de gustos si racoritor. Florile de soc pot fi adaugate in compoturi de fructe, in dulceturi, gemuri, siropuri si marmelade.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>