Fructe de toamna

Fructele proaspete nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra in aceasta perioada, deoarece sunt bogate in vitamina C, o vitamina de care avem nevoie zilnic. In plus, ne putem face depozite pentru sezonul rece, cand fructele se gasesc conservate si saracite in aceasta vitamina.
fructe de toamna
Fructele de padureafinele, agrisele si coacazele – sunt cele mai bogate in vitamina C. Inca se mai gasesc in stare proaspata in aceasta perioada si merita sa mai beneficiem de ele. Pe langa vitamina C, fructele de padure sunt extrem de bogate in antioxidanti, elemente esentiale unei diete sanatoase.

Strugurii rosii sunt foarte bogati in resveratrol, antioxidantul cel mai puternic pe care-l regasim in fructe si legume.

Piersicile, nectarinele, caisele sunt foarte bogate in vitamina A si vitamina E, esentiale si ele in dieta de zi cu zi si care au un important rol antioxidant. In plus, abunda in minerale si fibre

Merele, perele, prunele, gutuile sunt mai putin bogate in vitamine, dar contin foarte multe fibre. Astfel, au rol esential in mentinerea unei digestii corespunzatoare, regland tranzitul intestinal, si protejand colonul. In plus, contribuie la reglarea nivelului colesterolului sangvin.

Fructele proaspete au rol energizant si rehidratant important, iar consumul echilibrat de fructe pastreaza un nivel al glicemiei constant pe parcursul zilei, un tonus bun si multa energie.

Asadar, pentru o dieta sanatoasa, mancati cat mai multe fructe de sezon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>