Fructele de mare, sanatate curata

Fructele de mare sunt o sursa bogata de vitamine, minerale si proteine, fiind binefacatoare pentru organism. Acestea se recomanda sa fie consumate proaspete, altfel riscam sa ne imbolnavim.

Crevetii au efect antiinflamatorf

Crevetii sunt printre cele mai populate fructe de mare. Asigura o sursa bogata de magneziu, vitamina B12, zinc si cupru. Crevetii au un efect puternic antiinflamator si anticancerigen, prevenind in special aparitia cancerului de colon. Acizii grasi Omega 3 previn imbatranirea prematura.

Consumul de crabi previne tulburarile de memorie

Crabii sunt ideali pentru persoanele care sufera de boli ale inimii, avand foarte putine calorii. Bogata in iod, fosfor şi lecitina, carnea de crab sustine o mai buna concentrare. Crabul se poate consuma fiert, la cuptor sau prajit. Este recomandat si în salate.

Homarii intaresc sistemul imunitar

Fie ca se servesc fierti, in salate, prajiti sau in supe, homarii sunt benefici pentru organismul uman. Contin potasiu, cupru, seleniu si acizi grasi Omega 3, la fel ca majoritatea fructelor de mare. Previn aparitia bolilor de rinichi, iar persoanele care includ în alimentatia lor homari sunt protejati de artrita.

Midiile, un ajutor in curele de slabire 

Midiile contin o mare cantitate de proteine, saruri minerale, fosfor, fier şi vitaminele A, B1, B2, B6, C şi K. Datorita acestui complex de vitamine, midiile ajuta la prevenirea aparitiei cancerului. Daca te afli la cura de slabire, carnea de midie este recomandata, fiind foarte putin bogata in grasimi. Cat despre modul de consum, acestea se servesc cu sosuri, cu orez sau cu paste. Sunt delicioase si foarte sanatoase.

Stridiile, alimentul iubirii

Cunoscute si sub numele de „alimental iubirii”, stridiile sunt recunoscute în toata lumea pentru calităţile lor afrodisiace, datorita continutului bogat de zinc. Aceste fructe de mare mai contin iod, seleniu, mangan, fier, calciu, magneziu, potasiu, fluor şi cupru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>