Fructele de padure, un beneficiu pentru organism!

Fructele de padure sunt consumate cel mai des in cadrul prajiturilor, a sucurilor sau a gemurilor. Nu foarte multa lume obisnuieste sa le consume in stare cruda. Proprietatile fructelor de padure sunt de-a dreptul uimitoare asupra organismului tau, de aceea este recomandat sa le consumi in cantitati mari si cat mai natural.

Fructele de padure, un beneficiu pentru organism!

Iata care sunt substantele fructelor de padure si ce beneficii ofera acestea:

Fibrele elibereaza substante in procesul digestiv, micsorand colesterolul rau dar si nivelul glucozei din sange. Tocmai de aceea fructele de padure sunt extrem de importante pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si a diabetului.

Vitamina C care se gaseste in fructele de padure are rolul de a intari dinti, a mentine sanatoase capilarele, oasele, tesuturile, intarind in acelasi timp si sistemul imunitar.

Acidul salicilic este un hormon extrem de important pentru oameni si plante. Acest compus este prezent in aspirina, avand proprietati analgezice care sunt cunoscute de om de peste 2500 de ani. Acest compus are rolul de a lupta impotriva aterosclerozei.

Acidul elagic este una dintre armele care lupta impotriva celulelor cancerigene. Acesta are proprietati antivirale si antibacteriene.

Catehinele sunt flavonoide care dau culoarea fructelor de padure. Acestea pot varia de la galben la rosu si albastru. De asemenea, catehinele atrag polenizatorii, protejand astfel plantele de bacterii si fungi.

Acidul galic este cunoscut ca fiind o substanta cu proprietati antibacteriere si antivirale. De asemenea, acesta este recunoscut pentru faptul ca este toxic pentru celulele cancerigene si, in acelasi timp, nu ataca si celulele sanatoase

Pentru a putea savura ca la carte fructele de padure, acestea trebuie sa fie proaspete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>