Fructele goji: o minunatie

Fructele goji sunt de culoare rosie-portocalie si provin de la un arbust originar din China. Aceste fructe de padure au fost consumate de generatii, in Asia, in speranta prelungirii duratei de viata.
De-a lungul timpului s-a demonstrat ca fructele goji pot trata mai multe probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, febra si problemele oculare provocate de imbatranire.
Fructele goji sunt consumate fierte, crude sau uscate si pot fi folosite in compozitia ceaiurilor de plante, sucurilor, vinurilor si medicamentelor.

Fructele goji: o minunatie

Vitamina C

Vitamina C este un nutrient important care protejeaza sanatatea si mentine puterea sistemului imunitar pentru ca acesta sa infrunte bolile. Fructul goji contine de 500 de ori mai multa vitamina C decat o portocala de dimensiuni medii.
Adaugarea acestor fructe in dieta dumneavoastra va duce la cresterea nivelurilor de vitamina C, iar corpul va functiona mai eficient in lupta cu microbii si bacteriile. Valorile adecvate de vitamina C mentin sanatatea tesuturilor si a muschilor.

Minerale

Aveti nevoie de mai multe minerale pentru a va mentine corpul sanatos si pentru ca acesta sa functioneze corect. Cercetatorii au descoperit ca fructele de padure goji contin cel putin 20 de minerale esentiale, printre care se numarafierul, cupru si zincul.
Fierul furnizeaza cantitatea adecvata de oxigen si contribuie la formarea de celule rosii in sange. Cuprul ajuta la producerea de celule rosii din sange, iar zincul este util pentru mentinerea rezistentei celulelor rosii si pentru functionarea optima a sistemului imunitar. Calciul este un alt mineral continut de fructele de padure goji, care contribuie la pastrarea sanatatii oaselor si dintilor.

Cancerul de prostata

Fructele de padure goji inhiba cancerul de prostata, au confirmat studiile pe animale. Aceste fructe au cauzat distrugerea ADN-ului celulelor canceroase si au indus apoptoza acestor celule. De asemenea, volumul si greutatea tumorii au fost considerabil mai mici in grupul care a consumat suc de goji, comparativ cu cel care nu a consumat acest suc. Polizaharidele continute de fructele de goji sunt responsabile pentru efectele pozitive asupra sanatatii.
Efecte secundare ale fructelor goji

Unele medicamente pot interactiona cu fructele de padure goji. Persoanele care folosesc warfarina sau medicamente pentru tratarea diabetului zaharat sau al tensiunii arteriale nu ar trebui sa consume fructe goji. Totusi, consumate cu moderatie se pare ca fructele goji sunt sigure in orice situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>