Grasimile alimentare: si bune si rele

iStock_000006937653SmallMajoritatea alimentelor contin mai multe tipuri de grasimi. Unele sunt benefice pentru sanatate, fiind sursa principala de energie, comparativ cu altele care influenteaza in mod negativ sanatatea.

Nu este recomandat sa se elimine complet toate grasiminile dintr-o dieta, dar nici consumul necontrolat. Ideal ar fi sa se consume cu moderatie produsele alimentare care contin tipuri sanatoase de grasimi.

Se recomanda evitarea mancarii prajite, alegerea untului in detrimentul margarinei, evitarea produselor de tip fast-food, grasimea de vita sau de porc.

Ulei de masline, uleiul de arahide, ulei de porumb si uleiul de sofranel fac parte din grasimile polinesaturate, adica grasimile sanatoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>