Grupul Google a cumparat compania care a creat lingura speciala care ii ajuta pe pacientii cu Parkinson

Grupul Google a cumparat compania de biotehnologie care a creat o lingura speciala pentru a-i ajuta pe cei care sufera de boala Parkinson, informeaza bbc.co.uk.
lingura speciala pentru parkinson
Lingura creata de Lift Labs este echipata cu senzori care detecteaza vibratiile, trepidatiile si tremuratul – cel din urma fiind un simptom al maladiei Parkinson – si le reduce cu pana la 70%.
Tehnologia pe care o foloseste este similara aceleia utilizata pentru stabilizarea imaginilor din camerele foto si video, care compenseaza tremuratul mainilor in momentul realizarii fotografiilor.

Google isi mareste treptat portofoliul sau de produse din domeniul medical. In ianuarie, grupul american a prezentat un set de lentile de contact inteligente care masoara concentratia de glucoza din lacrimi cu scopul de a monitoriza starea de sanatate a persoanelor diagnosticate cu diverse afectiuni, inclusiv cu diabet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>