Ia-ti adio de la acnee

derrr  Acneea este rezultatul unei combinatii de factori: exces de sebum, exces de celule moarte si bacterii. Cosurile apar atunci cand porii se “infunda” cu un fel de dop format din sebum si celule moarte. Asa iau nastere comedoanele, adica punctele albe si punctele negre, care sunt inestetice. In principal adolescentii sunt cei afectati, deseori ajung sa se izoleze de cei din jurul lor sau si mai rau sufera de o depresie, am pregatit cateva leacuri babesti special pentru persoanele care se confrunta cu aceasta problema!

Se amesteca mierea cu praf de turmeric, pana se obtine o pasta usoara, se aplica pe piele prin miscari usoare. Se lasa timp de 10-15 minute, dupa care se clateste cu apa calduta, urmat de un jet de apa rece, in acest fel se stimuleaza circulatia la nivelul pielii.

O masca din 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de miere de albine si 2 lingurite de drojdie, se aplica pasta obtinuta pe ten, timp de 30 de minute, dupa care se spala cu apa calduta.

Aloe Vera are proprietati cicatrizante, se foloseste sucul plantei,se striveste o bucata de planta si se aplica pe fata pentru 20 de minute, dupa care se clateste bine cu apa calduta.

Se bea zilnic timp de doua saptamani, cate un pahar cu suc de morcov sau de castravete inainte de micul dejun.

Se ia 2-3 lingurite de frunze de busuioc, si se pun in apa clocotita. Se macereaza timp de 15 minute, dupa ce s-a racit, se aplica cu un tampon de vata.

Se recomanda alimentarea zilnica cu o cantitate de 30 mg  de zinc, ajuta la reducerea acneei, datorita efectului sau asupra hormonilor din organism.

Extractul de castan de India are proprietati  tonice, reda claritatea pielii si regleaza circulatia periferica. Se aplica pe piele pentru 10 minute.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>