Iasomia, remediu natural pentru toxinfectia alimentara

sursa foto: sapunpentrusuflet.files.wordpress.comEste interesant faptul că în lume există peste 200 de specii de iasomie şi doar una singură în Europa, în Catalunya din Spania. “Darul lui Dumnezeu” aşa cum îi este tradus numele din persană, nu este doar o plantă frumos mirositoare ci şi cu multe beneficii in relaxare, alunga stresul şi previne depresia.

 

Proprietăţile ceaiului de iasomie

Parfumul ceaiul de iasomie are un efect sedativ şi reduce anxietatea inducând starea de relaxare a organismului. Consumul ceaiului de iasomie înlătura stările de depresie, diminuează frică şi creşte încrederea în sine.

Durerile de cap nu sunt o problemă pentru acest ceai, ele sunt îndepărtate cu uşurinţă. Prin urmare ceaiul de iasomie acţionează cel mai mult la nivelul sistemului nervos.

În cazul unei intoxicaţii alimentare, ceaiul preparat din această plantă distruge bacteriile de la nivelul aparatului digestiv.

Are un efect analgezic şi antiinflamator asupra articulaţiilor. Este un veritabil aliat împotriva răcelilor şi gripelor, boli specifice sezonului rece datorate slăbirii organismului.

Ultimele cercetări făcute au arătat că ceaiul de iasomie reduce nivelul de colesterol din sânge, acesta este recomandat persoanelor care au un regim alimentar bazat pe alimente grase. De asemenea antioxidanţii care se găsesc în acest ceai pot reduce numărul celulelor canceroase care se găsesc în corp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>