Indoor Cycling

 

Unul dintre cele mai placute, dar si eficiente antrenamente de fitness este indoor cycling-ul.  Dar ce este de fapt acest sport?

Johnatan Goldberg un atlet american a pus bazele primului program de antrenament pe biciclete indoor. Una din cursele de ciclism pentru care se antrena se numea Race Across America si avea peste 3100 de mile. Johnatan Goldberg, cunoscut astazi ca Johnny G, si-a dat seama ca are o reala problema in a se antrena in sezonul rece. Astfel, a conceput niste biciclete stationare care simuleaza foarte bine bicicletele de sosea.

Johnny G a numit acest concept Spinning, denumire care acum este o marca inregistrata. Astazi conceptul de indoor cycling este promovat de mai multe companii de echipamente sau programe cum ar fi Schwinn, Tomahawk, Keiser, Reebok si multi altii. Cei ce practica aceast tip de miscare au ajuns sa fie de ordinul milioanelor.

Acest tip de antrenament are si foarte multe beneficii, precum faptul ca poate fi practicat de oricine, indifferent de nivelul de pregatire sau de varsta. De asemenea, ciclistul are control total asupra vitezei de pedalare si nu sunt necesare miscari complicate. Ciclismul de interior provoaca si mult mai putina presiune asupra genunchilor, soldului si gleznelor fata de alte tipuri de antrenamente.

Noi va recomandam sa incercati si spor la pedalat!

 

indoorc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>