Indulcitorii artificiali, nu sunt chiar aşa de dulci precum crezi

 

 Îndulcitorii artificiali sunt caracterizați ca fiind nişte substanţe chimice, cu un gust mai concentrat de dulce decât zahărul şi un număr de calorii mai mic. Prin urmare produsele alimentare îndulcite cu îndulcitor au un număr de calorii mai mic, de aceea acestea sunt recomandate de către medic în dietele pentru slăbit, sau persoanelor diabetice, care pot induce senzaţia de dulce fără a creşte nivelul de zaharuri din sânge.

 

Tipuri de indulcitori artificiali

Totuşi nu toţi îndulcitorii sunt buni pentru dieta ta. De exemplu edulcoranţii, care deşi nu ai calorii pot provoca creşterea poftei de mâncare, aceștiasunt considerați de unii specialişti un inamic pentru cineva care doreşte să slăbească.

Zaharina este mai dulce decât zahărul cu aproximativ 300 de ori, iar în urma unor studii s-a descoperit că aceasta, consumată în cantităţi mari (mai mari de 1 gr pe zi) pe o perioadă mai îndelungată de timp, poate provoca apariţia cancerului urinar. Bineînţeles că s-a experimentat acest lucru în laborator pe şoricei.

Un alt indulcitor artificial pe ca pare nu vi-l recomand este asparticul, deoarece  se metabolizează până la câţiva aminoacizi. Iar unele alimente au pe etichetă un avertisment în pentru persoanele alergice. Această substanţă este asemănătoare cu zaharina, deci poate provoca apariţia cancerului urinar consumată în exces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>