Indulcitorii, un real pericol pentru sanatate!

Orice nutritionit ne va recomanda sa evitam produsele procesate, bauturile carbogazoase si orice contine zahar. Procesam aceste informatii si incercam sa ne luam masuri de precautie, adica renuntam la mezeluri, sucurile acidulate, si inlocuim zaharul cu indulcitori. Acest lucru este total gresit, indulcitorii ne fac mai mult rau decat bine. Acesti indulcitori ne pot provoca inclusiv diabet de tip II.

Indulcitorii, un real pericol pentru sanatate!

Din pacate, nu doar diabetul este singurul risc, sunt o serie de boli grave, cum ar fi leucemia, boala Alzheimer, tulburari neurovegetative. Din fericire exista variante sanatoase si natural de dulce. Mierea ramane pe primul loc, dar mai este o a doua varianta, siropul artar sau de agave.

Cantitatea admisa de zahar este de 40 de miligrame de kg intr-un corp. Orice om simte nevoia de ceva dulce din cand in cand, avem o gama variata de optiuni incat ne-ar fi usor sa alegem cele mai sanatoase variante.

Din dorinta de a avea un aspect cat mai comercial acel produs, unii inlocuiesc zaharul cu indulcitorii artificiali. Specialistii ne atrag un semnal de alarma, sa vim vigilenti la aceste produse ca pot avea un efect nedorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>