Ingrijirea pielii in anotimpul rece

Ingrijire maini_thumb[5]Suntem in plin sezon rece, iar prima care are de suferit din cauza frigului este pielea noastra fie ca vorbim despre buze crapate, pielea deshidratata a tenului sau a mainilor.

Ce putem face?

  1. Sa consultam un specialist dermatolog

Cu toate ca sunt multe sfaturi de ingrijire a pielii din partea prietenilor sau a cunscutilor, insa nu toate acestea te pot ajuta. Inainte de toate trebuie sa stii ca fiecare persoana are un anumit tip de piele din cele 5 (pielea uscata, pielea sensibila, pielea grasa si pielea normal), asa ca perimul pas pe care trebuie sa il face este sa te consulti cu un specialist.

  1. Sa folosim apa calda si sa limitam durata imbaierii

Pielea are un strat protector numit strat lipidic protector si are capacitatea de a mentine apa la nivelul invelisului de piele, care poate fi indepartat sau distrus in timpul dusurilor lungi si cu apa fierbinte.

  1. Sa folosim cremele hidratante

Pentru a avea o piele sau un ten hidratat este recomandat sa  folosim o crema care sa ne protejeze pielea de vant si frig, in functie de tipul de piele pe care il avem.

  1. Sa folosim imbracamintea naturala

Fibrele  naturale permit pielii sa respire, acestea sunt reprezentate de materialele din matase si bumbac, exceptie face lana, care desi este naturala acesta poate irita pielea prin efectul ei abraziv. Un ultim lucru in ceea ce priveste imbracamintea este aceala ca, aceasta cand se spala sa se foloseasca un detergent sau un balsam pentru piele sensibila, si nu in ultimul rand hainele trebuiesc clatite foarte bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>