Ioana Voiculet: “Sunt o mamica norocoasa!”

Ioana Voiculet (29 de ani) traieste o frumoasa poveste de dragoste cu naistul de talie mondiala Nicolae Voiculet, cel care ii este si sot. Impreuna, au o minunatie de copil, pe Maria, sufletul cuplului. Din culisele vietii de mamica, aflati in interviul ce urmeaza…

Ioana Voiculet si Nicolae Voiculet alaturi de fetia lor, Maria
Ai ales tu sa fii o mamica tanara sau asa a fost destinul?
S-a intamplat si ii multumesc lui Dumnezeu. Nu stiu cat curaj as fi avut sa planific un copil care sa vina intr-o lume atat de imprevizila si ratacita. A fost momentul ei. Ea ne-a ales pe noi si tot ea a construit familia pe care o are.

Cum a fost perioada de sarcina: una grea, una usoara?
A fost cea mai frumoasa perioada din viata mea. Nicolae a petrecut foarte mult timp alaturi de mine. Nu am avut probleme cu sarcina. Imi amintesc cu bucurie prima oara cand s-a miscat Maria. Eram la Atheneu, la un concert, invitati de Ambasadorul Japoniei in Romania. Am tresarit si era o liniste totala in sala. Randul din spate s-a intors spre mine sa vada ce s-a intamplat. A fost un moment unic. Nu am avut prea multe greturi si nici prea multe pofte. Am calatorit cu Nicolae chiar si in luna a noua de sarcina. Imi amintesc cum burtica mea capata diverse forma in functie de pozitia ei acolo. A fost haios, dar profund. Imi era somn mereu, dormeam mult si mancam multe masline verzi. Asta imi amintesc bine. Atunci cand eram la un concert si canta Nicolae, se misca, ii recunostea vocea si sunetul naiului. Nu stiu daca ar putea exista un moment mai profund decat perioada sarcinii.

Cum te-ai acomodat cu postura de mamica: nopti nedormite, munca uriasa etc?
Sunt o mamica norocoasa. Nu au fost nopti nedormite decat in primele trei luni. Maria nu a avut colici si nici alte probleme. Imi amintesc ca am plecat la concert in prima saptamana de la nastere. A fost un bebelus silentos. Dormea mult. O puneam intr-un cosulet si plecam la drum! Alaptam unde nimeream si mi se parea firesc si frumos.

Se spune ca pana la 5 ani trebuie sa te comporti cu copilul tau ca si cu o floare, iar dupa 5 ani ca si cu un angajat

Ce simti acum, cand o privesti pe Maria?
Mi se pare o minune si ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt o mamica tanara. Conteaza foarte mult. Este un sentiment de iubire care nu poate fi explicat ci doar simtit intens. Acum, mi se pare viata goala fara un copil. Trebuie sa fii un om extrem de egoist ca sa nu ai copil, exceptand cazurile cand chiar nu se poate.

Cum decurge educarea ei? Spre ce activitati vrei sa o dirijezi?
Incercam sa nu o ingradim si sa beneficieze de o libertate controlata. Parintii mei m-au ajutat la cresterea Mariei si le multumesc. Poarta cu ea educatia mamei mele, o femeie modesta cu mult bun simt si multa iubire, dar si a lui Nicolae. Se spune ca pana la 5 ani trebuie sa te comporti cu copilul tau ca si cu o floare, iar dupa 5 ani ca si cu un angajat. Noi avem 4 anisori. Adevarata discplina incepe anul viitor, cu cat ne apropiem de clasa zero. Este talentat. Are ritm si auz specific unui talent muzical innascut. O sa incercam sa o directionam spre medicina. Este cea mai nobila meserie pentru o fata. Dar daca talentul muzical va domina, o vom sustine cu toata iubirea si suportul. O luam peste tot cu noi si cred a contat mult pentru ceea ce este astazi.

Ce tip de copil este ea? Unul foarte energic, creativ etc …si cum te-ai gandit sa-i fructifici calitatile?
Este creativa. Canta din voce cantece compuse de ea. Este foarte energica. De multe ori ne prinde miezul noptii, noi suntem epuizati, iar ea alearga prin toata casa. Nicolae se ocupa de Maria cu tot ce inseamna muzica, eu merg zilnic cu ea la inot, participam la evenimente pentru copii si multe jocuri interactive care ii stimuleaza memoria si inteligenta. Prietena mea este psiholog si mereu suntem la zi cu tot ce apare nou in educatia ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>