Laptisorul de matca: aliment-medicament complet

laptisor de matca

Laptisorul de matca este o substanta secretata de albine. Aceasta reprezinta hrana reginelor cat si a larvelor.

Laptisorul de matca este un aliment extraordinar, cu numeroase proprietati imunostimulatoare si vindecatoare.

Comparativ cu mierea, laptisorul de matca are beneficii mai mari asupra organismului, fiind considerat un aliment-medicament complet.

Consumul de laptisor de matca – beneficii:

  1. Intareste imunitatea

Laptisorul de matca este benefic pentru persoanele cu imunitate scazuta. Continutul sau bogat in vitamine, acizi grasi, proteine si flavonoide face ca laptisorul de matca sa contribuie la intarirea imunitatii.

Se recomanda consumul de laptisor de matca in mod special la schimbarile de anotimp. Cantitatea optima este de 1 gram de laptisor de matca dimineata, cu 20 minute inainte de servirea micului dejun. Este recomandat sa faceti aceasta cura timp de 20 zile.

  1. Combate stresul

Laptisorul de matca face minuni in ceea ce priveste combaterea stresului. Se recomanda cura cu laptisor de matca de 2-3 ori pe an:1 gram de laptisor de matca dimineata, cu 20 minute inainte de servirea micului dejun.

  1. Imbunatateste memoria

Laptisorul de matca are in compozitia sa triptamina, ce ajuta la imbunatatirea memoriei si la stimularea procesului de invatare. Se recomanda cura cu laptisor de matca timp de 20 zile: 1 gram de produs inainte cu 20 minute de micul dejun.

  1. Combate oboseala

Datorita continutului sau bogat in vitamine, minerale, acizi aminati esentiali, laptisorul de matca este un remediu extraordinar impotriva oboselii. Aceasta contine si acetilcolina, ce are un rol important in functionarea sistemului nervos central si periferic.

Pentru a combate oboseala, se recomanda cura cu laptisor de matca de 2-3 ori pe an. Se consuma in acelasi mod: 1 gram de produs dimineata, cu 20 minute inaintea servirii micului dejun, timp de 20 zile.

  1. Reduce simptomele menopauzei

Laptisorul de matca este benefic si in cazul promeleor de sanatate ale aparatului reproducator feminin. Consumul de laptisor de matca reduce simptomele menopauzei, chiar si neplacutele bufeuri de caldura. Se recomanda cure de 20 zile, de 2-3 ori pe an.

  1. Scade colesterolul

Laptisorul de matca si-a dovedit beneficiile si asupra scaderii colesterolului. Consumul acestui produs poate reduce nivelul colesterolului pana la jumatate. Specialistii recomanda cure de 2-3 pe an, timp de 20 zile.

Alte beneficii ale consumului de laptisor de matca: anticanceros, vitaminizant, tonifica si hidrateaza pielea, inlatura migrenele, incetineste procesul de imbatranire, antireumatic, vitalizant, regenerator, antisclerotic, antianemic, si multe alte proprietati.

Este recomandat ca inceperea oricarei cure sa consultati sfatul unui medic pentru a va oferi cele mai bune sfaturi daca acea cura este potrivita pentru cazul dumneavoastra, sau doza optima.

Multa sanatate!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>