Leac babesc pentru reumatism

index_aprofundat_index_enciclopedic_botanicSpanz_MEDIA_3Tinctura de spantz a fost folosită de către bătrâni înca din cele mai vechi timpuri pentru diferitele boli reumatice şi tumori.
Modalitate de preparare:
rădăcina proaspătă se taie mărunt şi se pune într-un borcan până se umple pe jumătate, după care se completează cu alcool de 60 de grade până la umplerea completă. Se lasă la macerat trei săptămâni, după care se se filtrează şi se pune în sticluţe mici, închise la culoare.

Ce boli vindeca: reumatism, reumatism degenerativ, dureri musculare, răni greu vindecabile, tumori exteriorizate. Posologie: extern – se fac fricţiuni pe zonele cu dureri; în cazul rănilor şi al tumorilor exteriorizate, se fac pensulări pe locurile afectate. Atenţie: tinctura de spânz este foarte toxică, motiv pentru care se depozitează în locuri sigure, departe de copii, cu o etichetă de avertizare. Se foloseşte numai extern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>