Legumele nu trebuiesc consumate intotdeauna crude

imagesCeea ce este interesant la legumele şi fructele proaspete este că acestea nu trebuie să fie consumate întotdeauna crude, un exemplu este cel al morcovilor, roşiilor, spanacul şi ciupercile care, dacă sunt gătite, după cum spun specialiştii în domeniu acestea sunt mai nutritive.

Potrivit nutriţioniştilor, nutrienţii din plante sunt de multe ori absorbiţi cu dificultate de către organism, în comparaţie cu produsele de origine animală, iar căldura ajuta fibrele să se descompună ceea ce duce la eliberarea lor, astfel procesul de absorbţie este mai uşor în procesul de digestie.Totuşi este recomandat ca aceste legume să nu fie preparate termic foarte mult deoarece fibrele pe care le conţin aceste se pot distruge, astfel îşi pierd din nutrienţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>