Mancati incet si mestecati cat mai bine

mancatul la volan

Va amintiti de cate ori ne spuneau parintii : “mananca incet si mesteca bine?”.

Acest indemn este unul cat se poate de real si de sanatos! In tarile occidentale exista un concept care face furori -”slow eating”(mancatul incet). Acesta este considerat a fi un secret pentru o viata lunga!

Specialistii afirma ca enzimele digestive actioneaza mai bine atunci cand alimentele sunt mestecate bine.

Din cauza stilului de viata agitat, oamenii obisnuiesc sa manance in masina, la birou, in fata calculatorului, televizorului, in timp ce vorbesc la telefon sau in mers, pe fuga. Aceste mese fugitive dauneaza digestiei. Apar dureri de stomac si nu simtiti ca v-ati saturat. In acelasi timp valorile nutritive ale mancarii se reduc.

In acelasi timp, aceste obiceiuri conduc la obezitate. Atunci cand mancam in mers, la masina, sau la birou, iar alimentele nu sunt mestecate suficient, tindem sa mancam mai mult decat este nevoie.

Happy family having roast chicken dinner at table

Recomandarea noastra este sa alocati timp pentru mese, timp dedicat doar acestei activitati. Mestecati cat mai bine, si opriti-va din mancat inainte de a va simti satui.

Un alt sfat foarte impotant, dupa ce terminati de mancat, ramaneti inca 5-10 minute sa va odihniti, inainte de a incepe orice alta activitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>