Marul lupului

marulupupupu

Marul lupului este o planta intalnita la noi, cu un miros foarte placut, ce creste la marginea campului sau a viilor, insa pe cat ne poate fi de ajutor pe atat poate fi de periculoasa, afla ce efecte benefice are asupra sanatatii si cum poti evita orice efect negativ atunci cand o folosesti!

Planta se gaseste la unele plafare si magazine naturiste, trebuie sa urmati cu strictete instructiunile de folosire ce o insotesc, pentru a evita orice neplacere, pentru ca este o planta ce poate sa fie toxica pentru organism. Este o planta care prezinta riscuri foarte mari in cazul utilizarii ei interne, asa ca va recomandam sa manifestati prudenta maxima atunci cand decideti sa o folositi. Doza la care planta nu este periculoasa este de 1 gram pe zi timp de maxim o luna, si neaparat la adulti, copii sau femeile insarcinate trebuie sa evite cu orice pret aceasta planta.

Se poate prepara un unguent foarte puternic cu marul lupului, care este util in cicatrizarea estetica a ranilor, arsurilor de pe fata sau cele rezultate in urma interventiilor chirurgicale. Spalaturile cu marul lupului sunt utile pentru diverse rani care se vindeca dificil. In urma unor spalaturi vaginale cu marul lupului se pot vindeca probleme genitale, precum infectii cu papiloma sau chlamidya.

Unele dintre plantele medicinale chiar daca sunt un adevarat miracol pentru sanatate, au si un potential toxic foarte mare, marul lupului fiind o asemenea planta, si necesita supraveghere de specialitate in timpul administrarii.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>