Mazarea, una dintre cele mai hranitoare leguminoase!

Mazarea este boagata in fito-nutrienti, minerale, antioxidanti si vitamine. Are un nivel scazut de calorii, contine o cantitate mare de fibre solubile si insolubile, nu contine colesterol.
Mazarea, una dintre cele mai hranitoare leguminoase!
Iata cateva beneficii ale mazarei:
Ne asigura 67% din doza zilnica recomandata de Vitamina C
Contine doar 81kcal la 100 de grame
Ne ofera 16% din necesitatea zilnica de acid folic.

Pastaile proaspete de mazare sunt excelente datorita acidului folic (substanță din grupul vitaminei B). Cele mai recente studii au demonstrat ca alimentele bogate in acid folci sunt benefice pentru femeile insarcinate si care ar ajuta la prevenirea defectelor de tub neural la nou-nascuti.

Vitamina C este un puternic antioxidant hidrosolubil.
Legumele bogate in aceasta vitamina ajuta organismul sa dezvolte rezistenta impotriva agentilor infectiosi si ajuta la eliminarea radicalilor liberi din organism.
Studiile sugereaza ca legumele bogate in steroli de plante ajuta la scaderea nivelului de colesterol din organism. Mazare de gradina este de asemenea bogata in vitamina K. 100 g de frunze proaspete contin aproximativ 24.8 mcg sau aproximativ 21% din necesarul zilnic de vitamina K-1 (phylloquinone).

Vitamina K are un rol important in cladirea masei osoase prin promovarea osteo-trofica a activitatii osoase. S-a stabilit ca ar avea un rol important la pacientii cu boala Alzheimer, prin limitarea daunelor neuronale din creier.
Fata de folati, mazarea contine de asemenea vitamine din complexul B, cum ar fi acidul pantotenic, niacina, tiamina, si piridoxina. Este o sursa bogata de minerale, cum ar fi: fier, calciu, zinc, cupru si mangan.

Mazarea isi are originea in campie sub-Himalayene, din nord-vestul Indiei. Acum este una dintre culturile cele mai cultivate in interes comercial peste tot in regiunile temperate si semi-tropicale ale lumii.

Daca doriti sa le pastrati mai multe zile, ideal ar fi sa le depozitati in compartimentul pentru legume din interiorul frigiderului, se pastreaza in conditii optime pana la 5 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>