Mentine-te in forma cu fitball

Vrei sa scapi de kilogramele in plus sau  sa te mentii in forma? Am gasit solutia perfecta pentru tine: fitball, o noua metoda care te va ajuta la tonifierea corpului.

Fitball-ul este o activitate sportiva care are la baza mingea. Desigur, este vorba de o minge aparte, special conceputa pentru sport. Acest gen de aerobic a aparut in anii ’50 in Elvetia si era folosit mai ales de medicii fizioterapeuti. Mingea de gimnastica a fost inventata de medicul kineterapeut elvetian Susan Klyaynfogelbah pentru a-si ajuta pacientii (ce sufereau de tulburari ale sistemului nervos si afectiuni ale coloanei vertebrale) sa se reabiliteze prin tratamente pe baza de exercitii de fitness si astfel sa duca o viata normala. De asemenea in acele vremuri medicii utlizau astfel de exercitii pentru recuperarea pacientilor ce sufereau de pareze sau paralizie. In anii ’90 mingea de fitball a inceput sa fie folosita in SUA si astfel a devenit un instrument nelipsit din sala de fitness.

sport

Intotdeauna trebuie cumparata o minge de calitate si in functie de inaltimea corpului. Materialul din care este facuta mingea trebuie sa fie foarte bun, uniform, dens, sa suporte o sarcina de cel putin 150 kg. O minge de fitball are intre 45 si 85 de centimetri si trebuie sa o alegi in functie de inaltimea ta.  Mingea trebuie sa aiba o anumita dimensiune in functie de inaltimea persoanei care o foloseste, respectiv atunci cand ea sta pe minge sa formeze un unghi de 90 de grade intre sold, coapsa si picior inferior, gamba. Aceasta pozitie este foarte importanta si daca unghiul este perfect se obtine o pozitie corecta a corpului. Deci mingea se alege mereu in functie de inaltimea corpului.

Fitball-ul are o multime de benificii asupra corpului nostru, in special ca ne ajuta sa ducem un stil de viata sanatos. Exercitiile pun in miscare grupele de muschi, iar daca sunt practicate in mod regulat te ajuta sa-ti dezvolti coordonarea si flexibilitatea, iar in cateva luni poti ajunge sa ai o postura corecta.

Fitball-ul ajuta si la scaderea in greutate, la consolidarea muschilor abdominali si la intarirea sistemului respirator si cardiovascular, iar de asemenea poate avea efect benefic asupra rinichilor, stomacului si ficatului.

Avand atatea beneficii asupra corpului, cu siguranta fitball-ul trebuie incercat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>