Metode naturale de combatere a racelii

raceala

 

O data cu frigul se intoarce si raceala. Frigul, vantul rece, umezeala, trecerea brusca de la o temperatura la alta – toti acesti factori slabesc imunitatea organismului, astfel ca in sezonul rece suntem predispusi in special afectiunilor respiratorii. O banala raceala ne poate da batai de cap zile la rand, iar folosirea excesiva de medicamente poate mai mult sa dauneze sanatatii decat sa ajute. Unii oameni nici nu vor sa auda de o clasica aspirina si incearca sa doboare boala folosind diverse plante, ceaiuri sau alte metode naturale.

 

  •  Durerile de gat pot fi combatute eficient cu gargara cu apa fierbinte sau cu ceai.
  •  O lingurita de miere cu lamaie, ajuta la calmarea tusei, a gatului inflamat si are proprietati antioxidante şi  antibacteriene.
  •  Lamaile, care sunt pline de Vitamina C, reprezinta o altă solutie naturala si eficenta de lupta impotriva  gripei. Zeama lamaii poate fi consumata goala, sau se poate adauga unui ceai, alaturi de o lingurita de miere.
  •  Daca aveti febra se recomanda frectii cu alcool sau carmol. Acesta trebuie lasat pe piele sa actioneze jumatate de ora,  eventual fara dus deloc ulterior.
  •  Ceaiurile din plante reprezinta un alt remediu natural de insanatosire. Ceaiul de flori de tei, baut cu lamaie si  indulcit cu miere are un puternic efect de crestere a rezistentei organismului. Alte ceaiuri folosite pentru combaterea  racelii sau gripei sunt: ceaiul din flori de soc, ceaiul de cimbrucoada  soriceluluimusetelul, menta sau ghimbirul.  
  •  Daca baia fierbinte nu va ajuta la desfundarea nasului se poate incerca si metoda inhalatiei cu aburi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>