Metode naturiste pentru combaterea alergiilor

alergiiCele mai populare tratamente naturale împotriva alergiilor sunt pe baza de plante. Iata cateva dintre acestea!

Urzica preparată ceai sau tinctura este foarte bună pentru alergie la mucegai, polen, praf. Te poate ajuta ceaiul din: coadă șoricelului, levănțica, trei frați pătați, rădăcină de brusture și talpa gâștei, timp de o lună băut câte 2-3 căni pe zi.

Alte suplimente vegetale care s-au dovedit utile în combaterea alergiilor respiratorii sunt urzicile uscate asociate cu un spray nazal salin.

Printre cele mai populare astfel de substanțe se află un extract de semințe de struguri și mai mulți compuși care se găsesc în vinul roșu. Folosite sub formă de suplimente, ele reduc simptomele alergice, mai ales în combinație cu vitamină C.

O altă soluție la îndemâna pentru îndepărtarea alergiilor sunt mâncărurile foarte condimentate, deoarece cu cât este mai piperată mâncarea, cu atât ea va subția mai mult secrețiile mucoase, ceea ce poate conduce la eliberarea căilor respiratorii.

Printre condimentele recomandate cel mai frecvent în acest scop sînt piperul roșu, ghimberuliute, hreanul, ceapa şi usturoiul.

În cazul alergiilor severe, cel mai bun lucru de făcut este să mergeți la medic, chiar dacă tentează niște produse naturiste ce păr absolut benigne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>