Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei!

mic dejun De multe ori ni se intampla sa sarim peste aceasta masa din cauza lipsei timpului sau a faptului ca ne trezim prea tarziu.Cei mai multi oameni declara ca le este imposibil sa manance imediat cum se trezesc. Putini stiu insa ca micul dejun este absolut necesar pentru organismul uman!

Cercetatorii afirma ca obiceiul de a sari peste micul dejun poate avea numeroase efecte negative asupra persoanelor adulte cat si asupra copiilor, precum: stres determinat de senzatia de foame, oboseala matinala, lipsa energiei, ameteli, stari de lesin. La aceasta lista se adauga si boli grave: diabet, obezitate, boli grave de inima, risc de infarct, aparitia de alergii alimentare, cat si dureri stomacale pe tot parcursul zilei.

De asemenea, potrivit unui studiu, persoanele care sar peste micul dejun vor manca cu pana la 20% mai mult la masa de pranz.  Micul dejun ofera energia pentru prima parte a zilei! Specialistii afirma ca persoanele care servesc micul dejun au rata metabolica de 3-4 ori mai mare fata de cei care sar peste aceasta masa.

Beneficii: circulatia mai buna a sangelui; posibilitatea scaderii in greutate(caloriile din alimentele consumate dimineata sunt arse mai usor); energie pentru prima parte a zilei; o mai buna dispozitie; cresterea aportului de nutrienti; imbunatirea puterii de concentrare; evitarea numeroaselor afectiuni prezentate mai sus, etc.

Produse recomandate pentru a fi servite la micul dejun: cereale integrale, branzeturi, lapte, legume, fructe proaspete, cereale, oua. Alaturi de aceste alimente se recomanda consumul de bauturi calde, cum ar fi: cafea, ceai sau bauturi reci: suc, lapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>