Mierea grabeste vindecarea ranilor

miere

Orice leziune a pielii, fie ea simpla taietură sau arsura se poate vindeca cu miere.  Mierea creeaza o bariera antibacteriana intre mediu si rana si favorizeaza refacerea tesuturilor. Enzimele din compozitia mierii actioneaza ca un antiseptic, iar acizii organici au rol antibacterian şi antiinflamator.

Un alt beneficiu al mierii utilizate in tratarea leziunilor este acela că nu lasă cicatrice. O plagă uşoară de tipul tăieturilor sau arsurilor se vindecă in căteva zile, iar o leziune de gravitate medie in căteva săptămăni.

Aplicare

In tratamentul plagilor se poate folosi orice sortiment de miere, daca el este fie lichid si proaspat. Mai intai se curata rana cu apa oxigenată sau ser fiziologic, apoi se aplica mierea doua ori pe zi, pana la vindecarea leziunii.

Atat leziunea, cat si zona inconjuratoare trebuie acoperite cu miere din abundenta. După aplicare, rana se acopera cu un pansament. Pentru ca mierea isi face efectul in timp, ea trebuie mentinuta pe leziune vreme de cateva ore, pana la urmatoarea aplicare, iar bolnavul trebuie sa incerce sa miste cat mai putin zona afectata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>