Musetelul, o adevarata comoara pentru sanatate

musetel Mirosul sau dulce are efecte calmante pentru muschii obositi si incanta simtul olfactiv, fiind cel mai cautat de toata lumea. Musetelul este o adevara comoara pentru sanatate, folosit pentru minunatele sale beneficii timp de secole. Afla ce rezultate minunate poti obtine cu ajutorul musetelului pentru sanatatea si frumusete.

Musetelul este o planta scunda, mult ramificata si cu frunze de 2-3 ori penat sectate, cu segmente lineare, atinge inaltimea de 20- 60 cm. Creste din zona de ses pana in cea montana, in intreaga tara, planta infloreste din luna Mai pana la sfarsitul lunii Iulie.  Este raspandita in intreaga Europa, mai ales in zona centrala si meridionala, in Asia Centrala si zona sudica a Siberiei, Asia Mica, America de Nord si Australia.

Este folosit in general pentru uz extern pentru a grabi vindecarea si a trata inflamatiile, iar ca un intern pentru tratarea febrei, derajamente stomacale, anxietatea si insomnia. Florile de musetel se pot folosi si in cosmetica, sunt recomandate pentru tenul uscat, se pun comprese cu infuzie pe fata, pentru tenul iritat si irosit se pun comprese cu infuzie dintr-o lingura de flori la o cana cu apa clocotita, lasata acoperita 30 minute, pentru tenurile grase se pot face bai de aburi cu infuzie din doua lingurite flori la o cana cu apa in clocot. Se poate folosi si in compozitia sampoanelor pentru luciul oferit parului.

 
Musetelul este tonic, bitter, stimulator, aromat, analgezic, antispasmodic si medicament pentru stomac!

 

 

 

 

 
 

 

.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>