Muzica psihologiei

 

fata-asculta-muyica-la-castiCu toate ca se stiu  destul de putine lucruri despre terapia muzicala sau muzicoterapia aceasta este practicata destul de des in psihologia moderna.

Terapia prin muzica acolo unde sunetele si ritmul devin un ajutor de nadejde in dezvoltarea creativitati, o cale de a intra in contact cu alter ego-ul interior tratand astfel problemele de sanatate cum sunt de exemplu anxietatea, dificultatile de invatare, durerile cronice etc. De asemenea muzicoterapia mai contribuie negresit la crestera increderii in sine stimuland totodata vointa si initiativa.

Inteligenta emotionala si muzica.

Un efect complex al muzicii asupra creierului uman este acela al dezvoltatii inteligentei emotionale, iar acest lucru este demostrat de cercetatori, care au aratat ca sunetele ritmate creste capacitatea oamenilor de a recunoste emotiile, practic, acestea ne ajuta sa devenim o versiune mai buna a personalitatii noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>