Nautul, benefic pentru sanatate

nautNautul, una din cele mai vechi leguminoase, cultivata inca de acum 7500 de ani, este o sursa excelenta de fibre, vitaminele B6 si B9, acid folic, mangan, proteine si minerale precum fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru si zinc. Gustos si bogat in proteine, nautul poate inlocui cu succes carnea si este un aliment recomandat in cazul unui regim vegetarian. 

Protejeaza inima

Nautul este bogat si in antioxidanti, concentrati mai ales in invelisul exterior. De asemenea, nautul contribuie la reducerea colesterolului si a nivelului trigliceridelor.

Distruge parazitii intestinali 

Este ideal pentru imbunatatirea digestiei, ajuta intestinele sa-si mareasca volumul, prevenind in acest fel constipatia si aparitia altor afectiuni mai grave. Este totodata un bun diuretic, util in colici si un antiseptic pentru dureri ale aparatului urinar.

Scade pofta de mancare

Este un aliment cu un procent mic de grasimi si un continut bogat de fibre si este recomandat persoanelor care doresc sa-si tina sub control greutatea, dar si celor care doresc sa slabeasca.

Imbunatateste somnul

Vitamina B6, ce se gaseste din plin in compozitia nautului, este importanta pentru productia de serotonina, necesara pentru un somn odihnitor.

Combate anemia

Vitaminele B6 si B9, fierul si acidul folic din componenta nautului sunt deosebit de bune pentru tratarea anemiei, dar si pentru prevenirea acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>