Nuca, un excelent aliment-medicament!

Beneficiile nucilor pentru sanatate sunt nenumarate, cum ar fi evitarea cancerului sau a diabetului, efecte pozitive asupra aparatului reproducator si mai ales asupra moralului.

Nuca, un excelent aliment-medicament!

Nucile scad considerabil riscul imbolnavirii de diabet
Un studiu recent din Statele Unite, efectuat pe 140.000 de femei, a aratat ca, daca mananci nuci cel putin de doua ori pe saptamana, riscul de a te imbolnavi de diabet de tip 2 scade de patru ori.

Nucile reduc riscul de cancer
Un alt studiu american a aratat ca nucile, consumate zilnic, incetinesc cresterea tumorilor canceroase existente si reduc riscul de aparitie a noilor tumori. Efectul nucilor asupra tumorilor nu se datoreaza doar acizilor grasi nesaturati din compozitia lor, ci si continutului ridicat de vitamina E

Nucile scad colesterolul
Nucile sunt bogate in acizi grasi nesaturati. Nutritionistii au observat ca un pumn de nuci consumat de patru ori pe saptamana poate fi asociat cu un continut mai mic de lipide in sange si o reducere a riscului de maladii cardiovasculate cu 37%.

Nucile imbunatatesc calitatea spermei
Nucile nu sunt bune doar pentru femei, ci si pentru barbati. Consumul zilnic de nuci creste numarul de spermatozoizi si imbunatateste calitatea spermei. Iata un bun motiv pentru a va determina partenerul sa manance nuci, mai ales daca vreti sa faceti un copil.

Nucile cresc moralul
Nucile au un continut ridicat in magneziu (antistres) si Omega 3. Or, nutrionistii sustin ca Omega 3 are un rol important in micile probleme cu moralul si scade riscul de depresie.

Sa auzim numai de bine, sanatate si veselie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>