O alta latura a bradului pe care il impodobim de sarbatori

sursa foto: ziuaconstanta.ro

Se spune că bradul pentru romani are o însemnătate sacră încă de la daci şi romani s-au creat legende şi poveşti despre acest copac sacru, simbol al speranţei, credinţei şi iubirii. Dar puţin ştiu că încă din acele vremuri era folosit pentru tratarea anumitor boli şi dureri de diferite naturi.
Siropul de brad

Siropul de brad sau din muguri de brad ajuta foarte mult la bolile respiratorii, la reumatism, şi boli care afectează aparatul urinar.
Putem folosi de la acest arbore absolut tot: conuri, muguri, crengi lemn, care ne ajuta la creare de tincturi, uleiuri, infuzii şi alifii.
Frunzele de braţ pot fi preparate prin zdrobirea lor şi amestecate cu miere de albine după care le putem pune într-un borcan şi pus la păstrare timp de o lună într-un loc răcoros.
Cetina fiartă

Crengile tinere de brad se amestecă cu vârfuri de pin după care sunt puse la fiert. Acest preparat ajuta foarte mult imunitate organismului. Fiertura se face la foc mic timp de 90 de minute şi se lasă la răcit până a doua zi dimineaţă, după care se toarnă în sticle şi se pun la rece. Tratamentul este recomandat persoanelor care au suferit o operaţie recente şi se poate consuma la jumătate de oră după masă.
Alifii din brad

Răşină este cea pe care o folosim la prepararea alifiei de brad, este folosită în mod particular la tărâţarea arsurilor, la cicatrizare şi la reumatism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>