O prietenie de milenii este un ajutor in relaxare

Dogs-bond-better-with-male-ownersAnimalele în cele mai multe cazuri sunt o companie plăcută, întotdeauna ne fac plăcere să avem în preajma o fiinţă necuvântătoare. Zooterapia e fost prima data folosită în SUA de care medicii psihologi pe veteranii de război din Vietnam, care au suferit traume psihologice grave, aceştia pierzându-şi dorinţa de a trăi, dand rezultate remarcabile in terapia lor. De atunci s-a tot utilizat această terapie şi pe persoanele cu handicap.

Un studiu din Australia a demonstrat că existenţa o prietenie de 10.000 de ani între om şi câine. Acest lucru a dus la crearea unei legături de încrede şi iubire între cele 2 personaje.

Această legătură este făcută de o substanţă chimică din creierul animalului numită oxitocina, numită şi substanţa iubirii, care este eliberată în creiereul animalului la mângâierea animalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>