O zi pe saptamana pentru relaxare

relaxare1

Zi de zi ne confruntam cu o problema serioasa: stresul. Petrecem prea mult timp in trafic, printre noxe, agitatie, la birou, cu numeroase griji si termene limita. Stresul isi face simtita prezenta in viata tuturor.

Agitatia in care traim, epuizarea fizica si psihica conduc la numeroase probleme de sanatate. De asemenea, statul in medii inchise pentru o perioada lunga de timp poate duce la aparitia starilor de anxietate, nervozitate, depresie, dureri de cap. In acelasi timp, lipsa miscarii (sedentarismul) duce la obezitate.

Specialistii recomanda ca in weekenduri sa va deconectati total de activitatile pline de rutina din timpul saptamanii! Iesiti in parcuri, mergeti la picnic, jucati-va, radeti, treziti-va mai tarziu, dormiti mai mult!

In cazul in care aveti un program la birou in ture si lucrati si in weekenduri, incercati sa va stabiliti cel putin 1 zi pe saptamana de relaxare. Iesiti la aer!

Plimbati-va prin parc si nu va mai ganditi la nimic. Nu va ganditi nici la sarcinile de la birou, nici la curatenia pe care trebuie sa o faceti acasa, la faptul ca trebuie sa gatiti sau ca trebuie sa aveti grija de copii. Concentrati-va pe plimbare, admirati peisajele, respirati aerul curat!

Relaxati-va! Petreceti timp de calitate. Oferiti-va o zi pe saptamana pentru a va deconecta total.

Iesind in aer liber va incarcati „bateriile”. Puterea de concentrare creste, va oxigenati creierul, va relaxati, va mentineti corpul armonios si veti dormi mai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>