Ochi uscati – remedii

ochi uscatiConsumati peste gras precum somon, sardine sau macrou. Uleiul de peste contine vitamina A, vitamina D si acizi grasi Omega 3, toţi aceşti nutrienti ajutand organismul sa produca lacrimi.

Puteti atenua simptomele sindromului de ochi uscati daca faceti spalaturi cu infuzie din plante. Incercati cu albastrele, silur sau din musetel. Spalaturile se fac zilnic, pana la disparitia manifestarilor. Cu acelasi tip de infuzie se pot face si comprese, care se mentin pe pleoape circa 30 de minute.

Pentru a scapa de usturime, de mancarime sau de senzatia de corp strain in ochi, compresele cu apa calda sunt o solutie simpla si la indemana. Înmoaie o compresa sterila in apa calduta, intinde-te, astfel incat sa stai intr-o pozitie confortabila, si mentine compresa pe pleoape timp de 15 minute.

Clipeste des mai ales atunci cand citesti sau cand petreci mult timp in fata televizorului ori a calculatorului. De asemenea, daca activitatea ta profesionala implica folosirea computerului, poarta ochelari de protectie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>