Ochii rosii: cauze si simptome!

Daca ai ochii rosii, este important sa nu aplici un tratament fara sa cunosti cauzele, este posibil sa fie semnul unei urgente medicale. In general, ochii rosii nu dor si este din cauza dilatarii vaselor de sange din apropierea suprafetei ochiilor.
Ochii rosii: cauze si simptome!
Conjunctivita este o inflamatie sau infectie a stratului de protecţie care acopera partea din fata a ochiului. Ea poate fi cauzata de alergii, virusuri, bacterii sau substante toxice si este transmisibia.
Conjunctivita rareori afecteaza vederea pe termen lung sau provoaca leziuni oculare, dar poate face ochi extrem de rosii.

Exista mai multe tipuri de conjunctivita, motiv pentru care este important ca un doctor de ochi sa evalueze stadiul afectiunii pentru a rcomanda un tratament adecvat.
Cel mai elocvent simptom de conjunctivita este o culoare rosie sau roza a ochilor. Inflamatia face ca mici vase de sange din conjunctiva sa se inchida la culoare, transformand albul ochiului intr-o tenta de roz sau rosu. Aceasta inflamatie este un semn ca sistemul imunitar reactioneaza la o substanta straina sau organisme invadatoare, cum ar fi bacteriile.

Simptome comune:
• Inrosirea unuia sau ambilor ochi
• Mancarimi in unul sau ambii ochi
• Vedere incetosata si sensibilitate la lumina
• Senzatie de nisip in unul sau ambii ochi
• Secretie alb-galbuie intr-unul sau ambii ochi, care formeaza o crusta pe timp de noapte
• Lacrimare excesiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>