OnCompass s-a lansat si in Romania

molecules_and_integration
Oncompass, sistemul unic informațional de diagnostic molecular si identificare a celei mai optime terapii personalizate tintite, avand la baza cele mai avansate teste de diagnostic molecular la nivel mondial, a fost lansat si in Romania. Oncompass reprezintă un instrument foarte eficient pentru specialistii oncologi, care astfel pot ghida terapia in cancer si pot alege cea mai eficienta terapie tintita bazata pe identificarea mutatiilor genetice care au determinat aparitia si evolutia cancerului.

Oncompass detecteaza si analizeaza 58 de gene, cele relevante din punct de vedere clinic si pentru care exista corespondenta la nivel de terapii tintite, dintr-un total de 138 de gene driver care sunt detectabile la ora actuală si care intervin in aparitia si evolutia ulterioara a cancerului. Diagnosticul molecular rezultat in urma acestei analize este integrat ulterior intr-un sistem informational complex si unic in lume, si determina optiunile terapeutice cele mai eficiente pentru fiecare pacient in parte.

Oncompass este un instrument cu ajutorul caruia medicii specialisti oncologi pot ghida tratamentul pacientilor cu cancer, alegand cea mai potrivita terapie atat din cadrul medicamentelor existente pe piata cat si din cadrul celor aflate in curs de inregistrare, in diverse studii clinice in Europa si in alte regiuni ale globului, facilitand ulterior includerea acestor pacienti in aceste studii.

Peste 30 de medicamente tintite pot fi recomandate de medicii specialisti oncologi pacientilor care sufera de cancer si peste 200 de molecule noi fac obiectul studiilor clinice si vor fi inregistrate in viitorul apropiat. Pe baza Oncompass medicii vor avea posibilitatea de a integra diagnosticul molecular si terapia tintita intr-o strategie personalizata fiecarui pacient.

OnCompass, concept revoluționar dezvoltat de compania ungară KPS Diagnostics Co., precum si cele mai noi tendințe in domeniul terapiei personalizate in cancer, au fost prezentate in cadrul unui Expert Meeting care a avut loc ieri, la Bucuresti, si la care au participat cei mai reputați medici oncologi si specialisti din Romania, precum si fondatorul companiei, dr. Istvan Peták.

Dr. Istvan Peták, specialist oncolog de reputație internațională, a declarat că provocarea actuală in cadrul terapiilor anticancer este asocierea defecțiunilor genetice cunoscute in prezent cu medicamentele anti-cancerigene si cu agenții terapeutici țintiți. “Si in medicina, informația exactă a devenit cheia terapiei personalizate. Sistemul informațional de diagnostic molecular Oncompass oferă premisele unui diagnostic superior, a unei terapii eficiente si daca aceasta terapie este este corect aleasa, si a sanselor de prelungire a supravietuirii pacientului. Serviciul informațional Oncompass asigură eficiența maximă a diagnosticului prin calitatea laboratorului de testare, calitatea analizei genetice si a ințelegerii evoluției bolii.“, a declarat dr. Istvan Peták.

Diagnosticul complex si inovator obținut prin efectuarea testelor moleculare Oncompass furnizate de compania KPS Diagnostics Co. creste semnificativ sansele de stopare a evoluției tumorii canceroase si de identificare, de către medicul specialist, a celui mai eficient tratament.

OnCompass este disponibil in Romania prin Torus Pharma, furnizor de servicii pentru companii farmaceutice si pentru companii care furnizează echipamente si dispozitive medicale.

Despre KPS:

KPS Diagnostics Co. furnizează informații moleculare si servicii de diagnosticare care susțin medicii si pacienții in detectarea celor mai eficiente terapii anti-cancer personalizate la nivel mondial.
KPS are o experiență de 10 ani in domeniul terapiilor țintite si al diagnosticelor moleculare corespondente (diagnostic farma-molecular), este o companie reprezentata la nivel international, cu sediu central in Germania si laboratoare in Germania si Ungaria.
Compania deține un laboratoare de ultimă oră de patologie moleculară, certificate de către Asociația Europeană a Patologistilor, laboratoare partenere de referință pentru companiile lider in farmacologie la nivel mondial.
KPS este specializată in tehnici revoluționare de testări moleculare multiplu genetice, oferind mai multe avantaje evidente in selectarea celei mai adecvate terapii anti-cancer: diagnostice mai precise; determinarea originii histologice a cancerului; viteză si eficiență; posibilitatea testării repetate pe o singură mostră.

Despre Istvan Petak, MD, PhD.:
Fondator, presedinte al consiliului director si director stiintific al KPS Biotechnology Ltd, este un specialist in oncologie si biologie moleculara. Este unul din pionierii diagnosticului mondial in Europa, care scrie constant in publicatii de renume precum Nature Review Drug Discovery, Journal of Molecular Diagnostic. Conferentiaza in numeroase congrese internationale de profil fiind unul din promotorii terapiei personalizate bazate pe diagnostic molecular la nivel mondial. Istvan Petak este membru al Grupului Elvetian pentru Cercetare in Cancer si membrul in boardul stiintific a numeroase companii pharma care activeaza in domeniul oncologic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>