Picătura de viaţă din fiecare zi, curmala

Sfaturi-şi-informaţii-despre-curmale-538x354Acest fruct este cultivat în Orientul Mijlociu şi nordul Africii. Este cunoscut încă din perioada faraonilor şi era folosit în deosebi la mâncăruri şi vinuri.

Compoziţia fructului

Curmalele conţin fibre care previne formarea colesterolului rău, conţin fier care determină echilibrul de oxigen din hemoglobina, implicit din sânge. Potasiul ajuta la reglarea tensiunii şi ritmului cardiac. Vitaminele Aşi B protejează ochii şi pielea. Vitamina K, ajuta la metabolizarea oaselor din organism.

Pe lângă fibre şi vitamine, curmalele mai deţin şi minerale: cupru, magneziu etc.

 

Beneficiile fructului de curmal

Când vorbim despre curmale beneficiile sunt nenumarate în sănătate: protejează celulele de deteriorare, previne accidentul vascular cerebral şi cel mai important dintre toate, previne cancerul de prostată, sân, colon, pancreas, de plămâni şi endometrial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>