Principala cauza a durerilor de spate. Cum le tratam?

dolore_schienaDupă cum bine ştim fumatul este nociv pentru sănătate şi creşte riscul cancerului pulmonar, dar ceea ce nu ştiai este că fumatul poate afecta şi sănătate spatelui şi poate accentua durerea de trei ori mai mult.

În urma cercetărilor făcute la Universitate Northwestern, fumul de ţigară, implicit nicotina afectează creierul fumătorului şi modul de transmitere a informaţiei la creiere, astfel curerea este percepută mai accentuat. Această cauză este datorată interferenţei proteinelor din centrul nervos al durerii şi al anxietăţii.

Cercetările au fost făcute pe voluntari şi  s-a constatat că durerea este de trei ori mai mare la fumători decât la nefumători. Ameliorarea durerii putându-se să se facă cu antiinflamatoare, dar singura metodă de prevenire a acestor dureri este să se renunţe la fumat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>