Puterea curativa a Crusinului

Ceaiul-de-Cruşin-Cel-Mai-Puternic-Laxativ-şi-Detoxifiant-NaturalPuterea curativă a cruşinului este cunoscută în ţara noastră de foarte mult timp. Acesta este un arbust care atinge înălţimi de până la 5 metri şi este întâlnit mai ales prin pădurile noastre de foioase.
Aceasta este un puternic drenor, iar acţiunea sa cea mai importantă fiind aceea laxativ purgativ, intensitatea acesteia fiind dată de doză. Datorită efectului său drenor este folosit într-o listă impresionantă de boli produse de intoxicarea lentă a organismului şi de perturbarea proceselor naturale de eliminare. Cruşinul este deopotrivă eficient în bolile alergice şi cele autoimune, în tratarea parazitozelor intestinale şi a dermatozelor grave, a hemoroizilor şi a bolii canceroase. Este deasemenea o plantă redutabilă atunci când este folosită în cură de slăbire.
ÎNTREBUINŢĂRI
laxativ, purgativ, colagog, coleretic (stimulează contracţia vezicii biliare şi evacuarea bilei în intestin), creşte considerabil peristaltismul intestinal.

INDICAŢII
- constipaţie acută şi constipaţie cronică – decoct combinat din care se administrează o jumătate de cană până la o cană pe zi. în cazul unor constipaţii cronice rezistente la tratament planta se va utiliza sub formă de pulbere, în amestec cu boabe de coriandru (pentru diminuarea producerii de gaze sau colici intestinale) şi părţi aeriene de volbură (cunoscută deasemenea sub numele de rochiţa-rândunicii Convolvulus arvensis).
- giardia, viermi intestinali – se administrează sub formă de pulbere, în combinaţie cu pelin (Artemisia absinthuni) şi piretru (Jpyrettimm cinerariaefolium).
- fierea leneşă – pulberea din scoarţă. Se administrează o jumătate de linguriţă, dimineaţa şi seara, în asociere cu câte jumătate de linguriţă de anghinare {Cynara scolymus).
- boli de piele asociate cu constipaţia (acnee, eczemă alergică, infecţii trenante, psoriazis)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>