Reiki, o traditie in vindecare si relaxare

Reiki este o metodă spirituală de dezvoltare a personalităţii, care are la baza iniţierea corpului uman, fiind considerată o formă de medicină alternativă. Energia Reiki este asemanătoare forţei Chi din cultura chineză sau energia vitală.

Această tehnică este originară din Japonia şi a fost descoperită la începutul secolului trecut de Mikao Usui, care a studiat practici diverse printre care şi medicină.
Tehnica Reiki s-a transmis din generaţie în generaţie, de la sensei la discipol, de aceea sunt mai multe ramuri ale acestei practici şi tot la fel de multe metode de tratare.
Unii maeştrii definesc Reiki ca fiind o metodă de vindecare sau auto vindecare, iar alţii ca pe o cale in viaţă, care vine în sprijinul practicantului pentru a evolua spiritual. Este un sistem accesibil, de aceea Reiki este practicat foarte uşor de oricine indiferent de vârstă, sex, religie, etc.
Beneficiile practicantului de Reiki

3hklBeneficiile acestei practici sunt numeroase, dar cele mai importante sunt următoarele: ajută la dezvoltarea personalităţii, echilibrarea nivelelor energetice ale organismului şi la stimularea lui, eliminarea compuşilor toxici din corp, ameliorarea durerilor, depăşirea situaţiilor dificile, a stărilor de stres, dezvoltarea relaţiilor sociale, creşterea creativităţii etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>