Relaxare la un ceai de menta

ceai-de-mentaDesi este cunoscuta pentru aroma pe care o detine, menta face parte din remediile cele mai utilizate in perioada Antichitatii pentru problemele intestinale.

In zilele noastre, ca si atunci, menta este consumata in diferite forme de administrare: uleiuri, ceaiuri, tincturi, etc. Toate acestea au efecte diverse asupra organismului uman, menta fiind capabila sa vindece boli sau sa calmeze dureri.

Ca orice planta studiata si analizata de catre omenii de stiinta s-a demostrat ca menta dispune de capacitati de ameliorare in cazul durerilor de abdomen, diaree, balonare, etc. Este folosita ca si calmant al eczemelor, arsurilor de soare si al muscaturilor de insecte.

Ceaiul de menta, cu toate ca este bine cunoscut pentru relaxare si reducerea stresului, intareste sistemul imunitar, ajuta la sanatatea dintilor si previne respiratiile urat mirositoare (este unul dintre cele mai folosite ingredintele din continutul pastei de dinti). Este un bine cunoscut calmant in cazul durerilor menstruale si ale muschilor. Consumat in cantitati mici, ceaiul de menta reduce greata la femeile insarcinate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>