Remediu unei probleme globale, malaria

Phenom-Malaria-parasite-631.jpg__800x600_q85_cropO echipă din Kenya de cercetare a identificat o nişte anticorpi necunoscuţi până acum, care pot permite dezvoltarea de noi vaccinuri pentru a combate parazitul Plasmodium falciparum, care provoacă malaria. Experimentul a fost făcut prin expunerea de proteine a-i acestui parazit la anticorpii produşi de sistemul imunitar al copiilor infectaţi din Kenya. Prin urmare oamenii de ştiinţă au reuşit să găsească antigeni necunoscute până atunci. De asemenea, s-au descoperit şi noi modalităţi de folosire a antigenilor, prin asocierea lor în vaccinuri pentru a dispune de protecţie împotriva malariei.

Malaria se transmite prin înţepăturile ţânţarilor, insecte ce au devenit mai rezistente la insecticide. Acest Virul ucide anual peste 600 de mii de oameni pe tot globul, iar majoritatea victimelor sunt din rândul copiilor din Africa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>