Remediul sigur pentru anemie si fortificare a organismului

sursa foto: .informatiiprofesionale.roAlunul este un arbust şi poate crește până la cinci metri. Fructele sale seamănă cu ghindele și se găsesc grupate câte două sau patru. Alunul înfloreste în  lună martie si se gaseste de la câmpie până la cele de munte cel mai frecvent  gasindu-se în zonele deluroase.
Specificaţii nutritionale
Valorile terapeutice ale unui alun sunt nelimitate şi nu se rezuma doar la alune, ci și la frunze, coaja sau sale ramurile tinere. Din acestea se pot prepara infuzii și sucuri care conţin: azotaţi, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, cupru, vitaminele A B. Alunele de pădure au o valoare energetică impresionantă.
Remedii
Alunele sunt considerate un leac foarte bun împotriva anemiei hemolitice, în timp ce extractul din frunze, coji şi ramuri tinere este considerat eficient în periflebite. Cu proprietăţi astringente, florile de alun pot fi utilizate în prepararea ceaiurilor sudorifare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>