Respectati regulile igienei dentare

pasta de dinti

Sanatatea dentara este la fel de importanta ca sanatatea inimii, a ficatului si asa mai departe. De cele mai multe ori punem pe ultimul loc sanatatea dentara. Multi oameni prefera sa trateze decat sa previna, sau merg la medicul stomatolog in ultima instanta. Acest lucru este total gresit.

O igiena orala precara poate duce la: aparitia cariilor, probleme gingivale, respiratie urat mirositoare, innegrirea dintilor .

Noi va incurajam sa preveniti problemele. Respectati regulile de baza ale igienei dentare.

1.Spalatul pe dinti

Medicii stomatologi recomanda spalatul pe dinti dupa fiecare masa, dimineata si inainte de culcare. Cele mai recomandate periute de dinti sunt cele cu perii moi. Periajul se efectueaza de sus in jos si cu miscari circulare. Atentie insa, evitati sa frecati prea tare dintii. Riscati sa va zgariati smaltul dintilor sau sa va lezati gingiile.

Specialistii afirma ca este foarte important sa inlocuiti periuta de dinti la fiecare 3-4 luni.

Pe langa periajul dintilor, este necesar sa periati si limba si obrajii. Pe aceste suprafete se dezvolta numeroase bacterii, responsabile de respiratia urat mirositoare.

2. Importanta folosirii atei dentare

Folosirea atei dentare este la fel de importanta precum periajul dintilor. Cu ajutorul acesteia puteti indeparta depunerile dintre dinti si placa bacteriana.

3.Apa de gura

Apa de gura este un antiseptic care contribuie la prevenirea aparitiei cariilor, gingivitei si respiratiei urat mirositoare. Datorita faptului ca patrunde in zone greu accesibile, aceasta este indicata pentru a combate placa bacteriana.

4. Mergeti la medicul stomatolog constant

Chiar daca majoritatea oamenilor au un sentiment neplacut in ceea ce priveste experienta vizitelor la dentist, controalele regulate au rolul de a trata si de a preveni eventualele probleme serioase.

Recomandarea noastra este sa urmati cele 4 sfaturi de mai sus. In felul acesta va veti asigura sanatatea dentara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>