Respectati-va pauzele pentru relaxare

pauza

Printre cele mai mari probleme cu care oamenii se confrunza zilnic putem aminti stresul si agitatia cotidiana.

Foarte multi oameni lucreaza 8 sau 9 ore pe zi. Dintre acestia nu toti isi aloca cel putin 30 minute pe zi pentru pauza. Codul muncii prevede dreptul la aceasta pauza, de minimum 30 minute. Aceste minute ar trebui folosite pentru a lua pranzul, pentru plimbari scurte, dar si pentru pauze de la activitate. Timp in care sa nu faceti nimic, decat sa va relaxati.

Studiile au aratat ca persoanele care lucreaza 8 ore fara pauze au o productivitate mai scazuta la locul de munca, nivelul stresului este mai mare, iar puterea de concentrare scade. In acelasi timp, pe termen lung organismul va avea de suferit.

Sfatul nostru este sa va respectati pauza pentru relaxare. Alocati-va zilnic cel putin 30 minute pentru masa de pranz. In timp ce luati masa nu va ganditi la nimic altceva decat la acea activitate. Si nu mancati in graba.

De asemenea, ridicati-va de pe scaun si faceti cativa pasi pentru a va relaxa. Priviti pe fereastra copacii, plantele, cerul. Daca aveti terasa, alocati-va 10 minute pentru a inspira aer curat.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>