Rostopasca-mareste cantitatea de bila secretata

kkkk Rostopasca este considerata un remediu natural in tratarea si vindecarea urmatoarelor afectiuni: reumatism, renale, cancer de piele, negi, bataturi, hemoroizi, hepatita cronica . Este cunoscuta si pentru proprietatea ei de a echilibra metabolismul.  In doze mari poate fi extrem de toxica, insa haideti sa descoperim impreuna cat de multe calitati are aceasta planta care ne intampina pe toate drumurile!

Rostopasca se dezvolta ramnificat, atingand o inaltime intre 30-80 centimetri. Infloreste din luma mai, pe tot parcursul verii si pana in toamna tarziu. Are frunze zimtate asemanatoare cu cele de stejar, iar din tulpina si rizom izvoraste o seva galben-portocalie si destul de viscoasa, folosita cu succes pentru diferite afectiuni ale pielii. Dar si la alte afectiuni, cum ar fi:

Cancer de piele si tumori exteriorizate

Se pune suc de rostopasca pe zona afectata si apoi se acopera cu o bucata de nailon, asa incat apa din latex sa nu se evapore. Tratamentul se face vreme de jumatate de ora, o ora pe zi, cat mai des posibil, cel mai potrivit ar fi zilnic. Principiile active ale rostopascai actioneaza in profunzime, distrugand celulele maligne.

Cataracta

Se ung pleoapele inchise cu suc de rostopasca, se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se spala. Tratamentul se face seara, are o eficienta terapeutica surprinzator de mare si in cazul ochilor obositi si al hipermetropiei.

Negi

Dimineata si seara, se pune pe zona afectata suc de rostopasca, de mai multe ori succesiv, la interval de jumatate de minut. Locul nu se spala, ci se lasa sucul sa actioneze in profunzime, dupa 2-6  saptamani de tratament zilnic, negii dispar.

Herpesul bucal si herpesul genital

Se combat eficient atat intern cat si extern, cu ajutorul tincturii de rostopasca. Pentru utilizarea externa, se combina tinctura de rostopasca, in proportii egale, cu tincture de propolis, si se aplica prin picurare pe zona afectata, de 4-6 ori pe zi. Intern, se administreaza cate o lingurita de tinctura de trei ori pe zi, in cure de 12 zile.

Rani infectate

Se pun comprese cu tinctura de rostopasca pe zona afectata si se tin vreme de 30 de minute. Se fac 2-3 aplicatii pe zi. Eficienta lor este imediata.

Chist ovarian, chisturi

Se unge pielea din zona ovarelor (sau din alta zona afectata) cu suc proaspat de rostopasca si apoi se maseaza foarte usor, circular. Intreaga procedura dureaza 10 minute si se face dimineata.

 

Vin de Rostopasca

Ingrediente: 2 linguri cu pulbere din rostopasca, 1 litru de vin alb fierbinte.

Mod de preparare:  se pune pulberea intr-un vas peste care se toarna vinul fierbinte. Compozitia se lasa la macerar o zi, cu vasul acoperit. Se strecoara si se toarna in sticle curate si inchise la culoare, dupa care se astupa ermetic.

Mod de administrare: cate 2-3 linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale.

Proprietati: mareste cantitatea de bila secretata, stimuleaza functia pancreatica si evacuarea bilei.

 Rostopasca nu se lasa la indemana copiilor, nu se administreaza gravidelor dupa luna a patra de sarcina, si nici nu se aplica pe ranile deschise. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>