Sanatatea dintr-o bobita de catina

catinaCatina este cunoscută de câteva secole pentru proprietăţile sale miraculoase. Se prezintă ca un arbust spinos rezistent la condiţii aspre de frig şi secetă. La noi în ţara creşte în zonele subcarpatice şi deluroase. Aceasta poate creşte până la 4 metrii.
Componenţa fructului
Catina deţine o cantitate mare de vitamine C, complexul de vitamina B, acizi graşi, zaharuri, proteine. Precum şi diferite minerale de: fosfor, calciu, sodiu, fier, magneziu.
Beneficiile cătinii sunt nenumărate, începând de la o simplă dieta de slăbire, la vindecarea diverselor probleme de piele. Protejează gingiile de infecţii, ajuta persoanele cu probleme digestive (în mod particular constipaţiile).
Cum se poate consuma?
Catina se poate consuma pur şi simplu, prin prepararea unui suc, prin prepararea uleiului sau prin amestecare fructelor cu miere de albine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>