Sarea de baie

 

Cine nu apreciaza o baie fierbinte  cu arome imbietoare? Sarea de baie este un element benefic pentru muschi, piele si iti ofera o stare de liniste si relaxare.

Sarurile de baie ajuta la numeroase probleme de sanatate, precum: artrite, reumatisme, infectii recurente, etc. O baie cu sare imbunatateste circulatia, alunga stresul si durerile musculare, ajuta la o absorbtie mai buna a nutrientilor, ajuta la vindecarea pielii iritate. De asemenea, baile cu sare imbunatatesc hidratarea pielii.sare_de_baie

Baile in apa sarata au o istorie indelungata. Cu  500 de ani inainte de nasterea lui Hristos, pescarii isi tratau ranile in apa sarata. Hippocrate, parintele medicinei, si-a incurajat pacientii sa faca bai lungi in apa de mare incalzita, parte a unui tratament pe care l-a denumit talasoterapie. Acest gen de baie incurajeaza eliminarea toxinelor dintre sange si apa si o restaurare a echilibrului mineral din sange.
Cercetatorii au descoperit in 1982 ca baile in apa sarate aduceau alinare durerilor musculare si articulare, pacientii avand o mobilitate mai mare dupa tratament. Alt studiu a aratat efecte benefice in osteoartrite si tendonite. Inca unul a demonstrat ajutorul pe care il dau baile sarate in probleme cu somnul si eczeme. Pacientii cu infectii recurente si-au imbunatatit mult starea de sanatate cu bai de sare regulate.

 

Aromele sarurilor de baie

Sarea de baie cu aroma de lamaie ajuta la o mai buna concentrare.

Mirosul de lavanda inlatura oboseala. Aceasta are efect de relaxare, alunga insomniile si elibereaza caile respiratorii.

Despre aroma de rozmarin se spune ca relaxeaza mintea si imbunatateste memoria.

Mirosul de conifere este benefic pentru sistemul nervos si este un tonifiant respirator.

Nucsoara este un condiment cunoscut, cu aroma exotica, tonifianta, cu efect afrodisiac.

Aroma de trandafiri si de menta au efect calmant, linistitor, calmeaza digestia si durerile de cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>