Secretul in frumusete a femeilor africane a fost descoperit

page-15-fig-2_lightboxArborele de shea este considerat un arbore sacru în cultura Africană. Acesta de secole deţine secretele îngrijire în frumuseţe. S-a vorbit prima oară despre untul de Shea, rezultat din arborele cu acelaşi nume în secolul paisprezece în reţele unor preparate culinare, cosmetice şi mai ales terapeutice. Secret ştiut doar de poporul african. Mai târziu la începutul secolului trecut, un explorator european a făcut cunoscut acest arbore în toată Europa.
Se spune că arborele de Shea este rar întâlnit şi nu poate fi cultivat, el creşte în mod natural în 17 ţări de pe continentul African şi are o longevitate de până la 300 de ani.
Beneficii

Untul de shea este extras din sâmburii acestui arbore misterios şi conţine multe substanţe nutritive benefice tenului şi părului. De exemplu stimulează colagenul, împrospătează tenul, nu astupa porii, protejează împotriva razelor UV deci este un substituient al cremei de soare, elimina mătreaţă, nu îngraşă părul deoarece este bogat în acizi graşi şi protejează părul de vând, temperaturi înalte sau scăzute şi de soare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>