Secretul sanatatii grecesti, uleiul de masline

olive_oilUleiul de măsline este recunoscut pentru proprietăţile sale miraculoase încă din antichitate, grecii au fost printre primi cultivatori, devenind un simbol al păcii şi al gloriei încă de la începutul primelor jocuri Olimpice, când campionii le primeau ca dovadă a victoriei lor.

Uleiul de măsline are cea mai bogată sursă de grăsimi mono saturate, fiind considerat un aliment de bază în dietele mediteraneene. Acest ulei este esenţa măslinelor, de aceea pastraza aroma, gustul, vitaminele şi proprietăţile măslinelor însăşi.

Beneficii

Un studiu făcut în Spania pe seama uleiului de măsline a arătat ca uleiul de măsline consumat regulat poate scădea riscul bolilor cardiace, a accidentului vascular şi scăderea colesterolului din sânge. Chiar dacă este prăjit, ulei de măsline nu îşi pierde proprietăţile.

Pe plan psihologic, o dietă pe bază de ulei de măsline scade apariţia depresiei, comparativ ci persoanele care au o dietă pe bază de grăsimi. Pe de altă parte s-a descoperit că oleocantul, parte componentă a uleiului extra-virgin de măsline, ajută la îndepărtarea substanţelor cauzatoare de Alzheimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>